Dětská rehabilitace

Při fyzioterapii s dětskými pacienty aplikujeme koncept Bazálních posturálních programů (BPP) podle Jarmily Čápové. BPP patří spolu s Bobath konceptem a konceptem Vojtovy reflexní lokomoce mezi nejlépe využitelnou terapii pro děti již od velmi útlého věku (v řádech týdnů po narození).

Dětská fyzioterapie

BPP má široké spektrum uplatnění. Lze je použít jako velmi lehkou formu terapii například u předčasně narozených dětí, dětí s vadným držením těla, plochonožím, ale i u dětí s vážným neurologickým postižením. Na prvním místě při práci s dítětem v terapii dle BPP je už samotná manipulace neboli tzv. handling, díky kterému aktivně “blokujeme” možné patologické projevy dítěte a naopak mu “nabízíme” co možná nejideálnější výchozí pozici pro následný pohyb.

Dětská rehabilitace

Druhým zásadním prvkem pro úspěšnou terapii je pozitivní motivace miminka či dítěte. Je dokázáno, že právě taková terapie či učení se novým dovednostem jsou nejefektivnější.

Ukázalo se, že hlavním problémem, který může (vedle motivace) rozhodovat o úspěšnosti terapie u velmi malých dětí je i jejich pozdní záchyt. Naopak pokud je terapie zavedena u rizikových dětí již mezi 3-5. měsícem věku, jejich prognóza je příznivější a v terapii dosahujeme výborných výsledků.

loading

Zarezervujte si svůj termín

Rezervovat termín