Dynamictape

Podpůrná fyzioterapeutická technika, jejímž primární cílem je usnadnění provedení žádaného pohybu. Metoda je na první pohled podobná kineziotapingu, složení a konstrukce pásky společně s její aplikací jsou však rozdílné díky odlišnému efektu, který má vyvolat.

Dynamictaping

Dynamictape je speciálně konstruovaná, vysoce elastická páska, která se kvůli svým nárokům liší od kineziotapu použitým materiálem i vlastnostmi. Její složení z nylonu a lycry umožňuje protažení až o 200% své původní délky a to všemi směry, nikoli pouze podélně jako u kineziotape, jejíž složením je převážně bavlna.

Díky těmto fyzikálním vlastnostem a odlišné technice tejpování, kdy se nalepením pásky využívá pákového mechanismu, dynamictape transformuje a dodá energii do pohybového řetězce. Velmi zjednodušeně tak lze říci, že je „tejpován celý pohyb“, tzv. biomechanické tejpování, nikoli pouze konkrétní svaly.

Tato technika tak usnadňuje provedení pohybu při současném ochranném stabilizování kloubu a to bez omezení pohybového rozsahu. Vedlejším efektem aplikace dynamictape je pak snížení bolestivosti při pohybu dané části těla.

loading

Zarezervujte si svůj termín

Rezervovat termín